Hur blir man kreativ?

Att vara kreativ är någonting som många strävar efter, men också någonting som väldigt få tycker sig vara. Kreativitet är ett så diffust begrepp i sig, så det är svårt att veta om man kan anse sig vara det eller inte. Det främsta tecknet på att en person är kreativ är dock möjlighet och förmåga till att komma på lösningar på problem och utvecklande metoder. En kreativ är helt enkelt en person som aldrig kör i gamla hjulspår speciellt länge, utan har ett mer öppet sinne för världen runt omkring.

Om man har viljan av att bli mer kreativ så gäller det först och främst att prova nya saker, trots att man kanske antar att det inte riktigt är ens grej. Rätt vad det är så inser man att det man tidigare tyckte verkade supertråkigt kanske egentligen är jätteroligt. Prova exempelvis att måla, virka, sy, lär dig ett instrument eller skriv dikter. Kreativiteten kommer komma allt eftersom du hittar en passion i någonting där du får möjligheten att använda dina egna tankar och idéer.

Ett simplare sätt till att kanske snarare byta tankesätt än att bli genuint kreativ är att försöka bryta sina rutiner helt. Det kan vara småsaker som att borsta tänderna med fel hand, gå en annan väg till jobbet eller inte ta upp telefonen i sängen innan du ska sova. Allt för att få hjärnan att komma ur sin vardagliga rym och tänka mer brett och öppet. Inga sätt är dåliga, för man vet aldrig vad det är som gör att kreativiteten släpps lös i just dig!