Låt gammalt bli nytt

Konsumtionen av nya objekt som möbler, kläder och elektronik är idag helt och hållet ohållbar. Vi måste börja begränsa våra inköp för att värna om miljön på vår planet, och det nyss. Istället för att köpa nya saker hela tiden så är det mycket bättre att köpa begagnat. Är man händig så kanske man till och med har saker hemma som man faktiskt kan återanvända till andra saker?

Just kläder är en sådan sak som vissa personer köper nytt om och om igen. Man ska dock inte underskatta second-hand när det gäller kläder. Nu på senare år så har allt fler blivit mer miljömedvetna och villiga att slopa de vanliga klädbutikerna. Detta har gjort att det öppnats många nya second-hand butiker i hela Sverige och allt fler lämnar sina gamla kläder dit. Det finns en fördom om att begagnade kläder alltid är smutsiga och ofräscha men det stämmer inte alls. Det är rentav inte alls ovanligt att hitta plagg som fortfarande har originalprislappen kvar. Fördelen blir då dessutom att man blir väldigt ensam om sina kläder och slipper dyka upp med samma tröja som någon annan lika ofta.

Är man villig att lägga lite extra energi på sina kläder så finns det även en mängd olika tyger i dessa affärer. Dels så finns det tyg som är avsett till att sy med, men glöm inte att kika på gardinerna också. Det kan ofta finnas fina gardinlängder som passar utmärkt till att sy kläder av, så länge man orkar lägga ned tiden på det.