Sälja konst online

Vi är många som spenderar mycket tid till att hålla på med konst av olika slag. Konst kan vara allt från tavlor och målningar till keramiska verk och stenskulpturer. Oavsett vad man sysslar med för konst så har nog många tänkt tanken att det skulle vara ganska trevligt att kunna sälja någonting då och då. Man kan lätt fastna i tankarna om att man måste ha en utställning eller annat offentligt sammanhang som exempelvis en marknad för att kunna komma till skott och börja sälja. Det stämmer dock inte alls, utan det är egentligen lättast att sälja konst online.

Om man vill sälja sin konst online i lite större skala så kan det vara passande att göra i ordning en datastudio med tillhörande kontor och lager. På så sätt samlar du allt på ett ställe istället för att sprida ut saker över hela hemmet. För att få sina verk sålda så bör man till en början ha bra bilder på det man vill sälja. Ett litet hörn av kontoret kan därför rimligtvis vara speciellt fixat för just produktfoton. Så länge man har en ren och snygg bakgrund så behöver bilderna inte vara tagna av proffs, mobilkameran fungerar bra som den är.

När du väl kommit igång och etablerat din konst på internet så kommer du mest troligt känna ännu mer motivation till att skapa nya verk. Vänta inte på bättre tider utan kör igång en webbshop redan idag, eller kanske bara ett gammalt hederligt traderakonto?